Бетис измъкна трудна, но сладка победа с 1:0 в домакинството си на Виляреал от 5-ия кръг на Ла Лига. Севилци успяха да отбележат първия гол във вратата на Херонимо Рули от началото на сезона и по този начин нанесоха първата загуба на "жълтата подводница".

Мачът предложи доста емоции и положения и пред двете врати. Гостите стояха по-добре през първото полувреме и в 14-ата минута бяха близо до откриване на резултата, но изстрел на Жерард Морено бе избит от защитник на голлинията. След това те пропиляха още няколко добри положения чрез Морено, Джовани Ло Селсо и Николас Джаксън.

През втората част Бетис изравни играта и успя да намери пътя към победата. Това се случи в 61-вата минута, когато Луис Енрике центрира към далечната греда, където оставеният непокрит Родри засече топката във вратата за 1:0.

Това се оказа и победния гол в мача, с който Бетис сломи своя съперник. Така отборът излезе на 3-ото място с 12 точки и е в отлична форма преди сблъсъка с Лудогорец в Лига Европа в четвъртък. Виляреал пък вече е на 4-ата позиция с 10 точки.