Бетис продължи с празничното настроение, надвивайки в резултатен мач, макар и трудно, гостуващия Леганес с 3:2 в 19-ия кръг на Ла Лига.

41 777 зрители, ентусиазирани от успеха с 5:3 в миналия кръг на терена на градския съперник Севиля, уважиха двубоя на стадион „Бенито Вилямарин“.

Бетис започна мача по-добре. В 19-ата минута Серхио Леон открадна топката и стреля, вратарят на Леганес изби, но право в краката на Кристиан Тейо и той откри резултата – 1:0.

В 40-ата минута Бетис вкара леко странен втори гол. Вратарят Антонио Адан изрита силно топката напред и тя бе овладяна от Хоакин в половината на гостите. Опитният нападател напредна и стреля неспасяемо за 2:0.

Леганес обаче успя да се върне в мача непосредствено преди почивката с хубав гол, вкаран с далечен изстрел от Жерар Гамбау. Той направи резултата 2:1 в 44-ата минута.

Леганес съвсем не се бе отказал да гони нещо от мача и през второто полувреме се опита да го докаже. В 71-ата минута се стигна до изравняване. Хавиер Ерасо стреля на два пъти и в крайна сметка порази целта за 2:2.

В 84-ата минута обаче Нордин Амрабат игра с ръка в наказателното поле на Леганес и домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Рубен Кастро бе точен от бялата точка и направи резултата 3:2 за Бетис.

След тази си победа Бетис се озова само на две точки зад Севиля, като с 27 заема седмата позиция в класирането. Леганес е 13-и с 24 точки, но и мач по-малко /отложеният срещу Реал/.