Бетис продължава впечатляващото си представяне в испанската Ла Лига през този сезон. Този път в жертва на "лос вердибланкос" се превърна Еспаньол, който бе победен с 4:1.

Раул де Томас откри за "папагалчетата" в 14-ата минута, но възпитаниците на Мануел Пелегрини реализираха четири безответни попадения във вратата на Диего Лопес  и затвърдиха третата си позиция.

Борха Иглесиас изравни от дузпа след половин час игра на "Хавиер Рохас", а шест по-късно Гуидо Родригес донесе пълния обрат за гостите. 

След почивката картината на терена не се промени и "зелено-белите" продължиха своя натиск. Иглесиас отбеляза втория си гол в срещата само седем минути след началото на втората част. В 76-ата минута Уилиян Хосе отбеляза и четвърти гол, с който подпечата победата на андалусийския тим. 

Само няколко минути след четвъртото попадение на Бетис, голмайсторът за каталунците в срещата Де Томас си изкара два жълти картона в рамките на три минути, което значеше, че домакините ще завършат срещата в намален състав.(

Успехът на Бетис ги изпрати на четири точки пред четвъртия Атлетико, който утре приема Валенсия в Мадрид. "Вердибланкос" са с 37, докато "дюшекчиите" са с 33. Еспаньол пък заема 11-ата позиция в таблицата, но е само на пет точки от своя регионален съпреник Барселона. "Блаугранас" са на шеста позиция с 32 пункта.