Реал Сосиедад допусна домакинска загуба с 0:2 от Реал Бетис в двубой от 12-ия кръг в испанската Ла Лига. Севилци стигнаха до успеха с две късни попадения на Хуан Крус в 86-ата и на Борха Иглесиас в третата минута от добавеното време на срещата.

В 13-ата минута силен изстрел на Карлос Фернандес се отби от гредата, а в 55-ата минута Микел Мерино пропусна добра възможност след центриране от корнер. Роберт Наваро също имаше отличен шанс в 62-ата минута, но ударът му бе спасен от Руи Силва, а пет минути по-късно стражът на гостите отрази удар на Карлос Фернандес.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Въпреки доминацията на терена, „баските“ допуснаха попадение в 86-ата минута, когато Алекс Морено проби по левия фланг и подаде около точката на дузпата за Хуан Крус, който от движение по земя прати кълбото в мрежата - 0:1.

Домакините опитаха да изравнят в 91-ата минута, когато Йон Аргойтия отправи опасен изстрел с глава, но отново вратарят Руи Силва направи ново отлично спасяване.

Две минути след това гостите организираха контраатака, при която Алекс Морено центрира топката в близост до вратата, където Борха Иглесиас успя да я засече отблизо в мрежата за крайното 0:2.

По този начин Бетис събра актив от 23 точки, изпревари днешния си съперник и се изкачи до четвъртото място в класирането. Реал Сосиедад пък вече е пети с 22 точки. В следващия кръг за Бетис предстои градско дерби със Севиля, докато „баските“ приемат Валенсия.