Два от най-високо целящите се отбори в Ла Лига през този сезон - Райо Валекано и Бетис си дадоха среща в мач от 20-ия кръг на испанското първенство. Двата тима завършиха 1:1 след попадения на Серхио Каналес през първата част и Иван Балиу през втората. Гостите от Севиля играха близо час с човек по-малко след червения картон на Алекс Морено.

Двубоят бе изключително равностоен в първия половин час. В 33-ата минута, Алекс Морено получи директен червен картон и остави гостите с 10 души на терена. Това обаче не смути "лос вердибланкос" и в добавеното време на първата част Серхио Каналес даде преднина за момчетата на Мануел Пелегрини, след подаване на Ектор Белерин.

През второто полувреме натискът на валеканци бе осезаем и в крайна сметка те стигнаха до изравнително попадение чрез албанския национал Иван Балиу, който се възползва от бъркотия в наказателното поле на Бетис и лоша намеса на Марк Бартра, и отблизо не остави шансове на Руй Силва. Райо имаше шансове да стигне и до пълен обрат, но намесите на португалския страж бяха на много високо ниво.

С равенството, Бетис поне за момента запазва третата си позиция с 34 точки, но ако Атлетико Мадрид победи Виляреал по-късно тази вечер, "зелено-белите" ще бъдат четвърти. За Райо Валекано също има значение мачът между "жълтата подводница" и "дюшекчиите", тъй като тимът на Унай Емери е само на три точки зад тях и при победа ще ги измести от комфортното 7-мо място, заради по-добрата си голова разлика.