Реал Бетис постигна изключително ценен успех с минималното 1:0 в гостуването си на Атлетик Билбао в среща от 33-ия кръг на испанската Ла Лига.

Единственото и победно попадение реализира Уилиан Жозе още в шестата минута. До него се стигна след изпълнение на тъч и груба грешка в защитата на домакините. Микел Весга не можа да изчисти топката и я прати на крака на Жозе, който с акробатичен удар простреля Унай Симон.

Пет минути преди края на първата част пък напречната греда попречи на Пол Акуоку да вкара втори гол за Бетис.

В 43-ата минута реферът Мигел Ортис даде дузпа за домакините за игра с ръка в наказателното поле на Хуан Миранда, но след намесата на системата ВАР отмени решението си, защото видя, че топката всъщност се е отбила от гърба на бранителя на „вердибланкос“.

В последните десетина минути домакините хвърлиха всички сили в атака. Отборът на Ернесто Валверде притисна противника в наказателното му поле, но многото центрирания не доведоха до нищо и „баските“ трябваше да се примирят с поражението. В добавеното време Даниел Вивиан влезе грубо в краката на Борха Иглесиас и получи директен червен картон.

По този начин отборът на Мануел Пелегрини се утвърди на шестото място с 52 точки, с две по-малко от петия Виляерал и продължава да се бори за участие в евротурнирите. Атлетик пък пропусна да изпревари днешния си съперник и се намира на осма позиция в подреждането с 47 пункта.