Испанският столичен тим на Атлетико Мадрид пропусна възможността да се доближи на две точки от Барселона, след като инкасира загуба като гост на Ейбар с 0:2. "Дюшекчиите" бяха пречупени като гост на "оръжейниците"  в мач от 20-тия кръг на испанската Ла Лига.

След само десет минути игра, след центриране от корнер, Естебан Бургос откри резултата за домакините, а редовността на попадението бе прегледано и след съдействието на ВАР. Играта на гостите не вървеше никак добре, като хората на Диего Симеоне така и не успяха да създадат особено опасни положения пред вратата на Ейбар.

През втората част това не се промени, а Ейбар търпеливо чакаше последния съдийски сигнал, за да се поздрави с успеха. В самия край на мача, отново след изпълнение на ъглов удар, баските стигнаха и до второ попадение. Центрирането в наказателното поле бе избито напред, за да се окаже на крака на Еду Експозито, който с прецизен удар от границата на полето прати топката в мрежата на Облак за втори път.

Така Атлетико Мадрид остава на третата позиция в Ла Лига с актив от 35 точки - на осем пункта зад лидера Реал Мадрид и на три от втория Барселона, който играе в неделя срещу Гранада. Отборите под "дюшекчиите" набират инерция и вече са в опасна близост до Топ 4. Севиля е с 35 точки, Хетафе с 33, а Реал Сосиедад и Валенсия с по 31 точки, но и с мач по-малко.

Що се отнася до Ейбар, тимът взе ценни три точки, които ги отдалечиха от опасната зона. Отборът е на 16-то място с 22 точки - на седем от зоната на изпадащите.