Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че двубоят е изиграл своя мач срещу Лас Палмас от седмия кръг на Примера дивисион на празни трибуни, за да види цял свят какво се случи в Каталуня.

В града се случиха безредици, които бяха предизвикани около референдума за независимост на Каталуня.

„Ние дълбоко съжаляваме за тази липса на свобода на изразяване на мнението, което се случи днес в Каталуния. Ние сме притеснени и съжаляваме. Решихме вместо да разваляме мача, той да се играе при закрити врата, така че всеки да може да види мача, но да разбере, че това, което се случи в Каталуня няма нищо общо с нормаността“, коментира Бартомеу пред „BeinSports“.

„Опитахме се да отложим мача. Водихме разговори през целия ден с различните институции, особено с футболната лига. В крайна сметка нямаше начин да отложим мача, тъй като от лигата отказаха да пренасрочат двубоя за друг ден, а наказанието е изваждането на шест точки от нашия актив. Говорих с всички мениджъри, треньори, ръководители и играчи и решихме да играем, но да го направим пред закрити врата“, добави президентът на Барселона.

„Проблемът не бе с осигуряването на безопасността на феновете. Сигурността бе гарантирана от полицията. Тя щеше да се справи и с фенове на трибуните. Искахме да покажем ненормалните неща, които се случиха в Каталуня през деня“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.

Напрежение в Барселона заради референдума

Испанската федерация отказа отлагане на Барселона - Лас Палмас

Изхвърлят Испания от всички турнири, ако Каталуния се отцепи

Барса иска отлагане на мача с Лас Палмас, знаме внася напрежение

Съотборник на Везенков също участва в спорния реферндум в Барселона

Пике се показа как гласува часове преди Барса - Лас Палмас