Барселона надви Реал Мадрид с 3:2 в поредното издание на "Ел Класико", което се проведе на стадион "Сантиаго Бернабеу" в испанската столица. Успехът на каталунците ги изравни по точки с мадридчани, като Реал са изиграли мач по-малко.

Каземиро даде преднина на Реал в 28-ата минута, но в 33-ата Меси изравни резултата, като с този точен удар записа 15 попадения в дербито и надмина легендата на "Кралския клуб" Алфредо Ди Стефано, автор на 14 гола в противопоставянето между двата отбора.

Иван Ракитич в 73-ата минута с мощен изстрел извън границата на наказателното поле с левия крак даде преднина на Барса, а малко по-късно капитанът на мадридчани Серхио Рамос остави съотборниците си с 10 човека на терена, след като извърши грубо нарушение срещу Меси.

Рамос иронично ръкопляска на съдията след изгонването си и вероятно ще отнесе наказание за три мача, подобно на случая с Неймар, който по същата причина пропусна днешното дерби.

С човек по-малко Реал успя да изравни резултата в 86-ата минута, когато Хамес Родригес се възползва от добро подаване на Марсело и разстреля вратата на каталунците.

В допълнителното време на двубоя Меси след подаване на Алба реализира ново попадение и осигури трите точки за Барса в дербито, а това бе негов юбилеен гол №500 с екипа на испанския гранд.