Барселона направи невероятен обрат от 0:2 до 4:2 при гостуването си на Реал Сосиедад в мач от 19-ия кръг на Примера дивисион. Каталунците постигнаха първи успех на „Аноета“ от 2007 година насам. При последната победа на Барселона като гост на Реал Сосиедад в испанското първенство начело на „блаугранас“ бе Франк Рийкард. Каталунците продължават да нямат загуба от началото на сезона. Те запазиха преднината си от 9 точки пред втория Атлетико Мадрид и увеличиха аванса си пред Реал Мадрид на 19 точки.

Луис Суарес се опита да пробие между двама защитници на Реал Сосиедад още в 3-та минута, но си поведе дълго топката, а Херонимо Руи изпревари излезе, изпревари нападателя и улови топката.

Лионел Меси пусна отличен извеждащ пас към Серхи Роберто, който обаче си поведе дълго топката и Херонимо Руи улови топката.

Лионел Меси отправи удар от разстояние в 9-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Реал Сосиедад поведе в резултата в 11-та минута, когато Чаби Прието центрира в наказателното поле на Барселона, където Уилиан Жозе бе изпуснат. Той стреля с глава, топката тупна и влетя точно под напречната греда на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Реал Сосиедад можеше да удвои своята преднината в 20-та минута, когато Серхио Каналес получи пространство в наказателното поле на Барселона и веднага стреля, но Томас Вермален се хвърли с шпагат и от белгийския футболист топката излезе в корнер.

Барселона можеше да изравни резултата в 29-та минута, когато Лионел Меси центрира в наказателното поле на Реал Сосиедад, където Жорди Алба стреля, но в последния момент Кевин Родригес изби топката, а тя премина на сантиметри встрани от десния стълб на Херонимо Руи.

Уилиан Жозе комбинира със Серхио Каналес в 31-та минута, след което той отправи много хубав удар от границата на наказателното поле на Барселона, но Марк-Андре тер Стеген плонжира и успя да спаси.

Реал Сосиедад удвои своята преднина в 34-та минута. Серхио Каналес пусна отличен извеждащ пас към Хуанми, който бе изпуснат от защитата на Барселона. Хуанми стреля, топката рикошира в крака на Серхи Роберто и влетя във вратата на Тер Стеген.

Барселона намали изоставането си в резултата в 39-та минута, когато Луис Суарес бе изведен зад отбраната на Реал Сосиедад, след което пусна към Паулиньо, който вкара във вратата на Херонимо Руи, въпреки че вратарят плонжира и се опита да спаси, но не успя.

Серхио Каналес отправи удар от разстояние в 46-та минута, но Тер Стеген спаси.

Лионел Меси бе изведен зад отбраната на Реал Сосиедад в 49-та минута, след което преодоля и Херонимо Руи, но си затвори ъгъла, а вратарят притича и успя да избие топката в корнер.

Барселона изравни резултата в 50-та минута, а Луис Суарес вкара много красив гол. Лионел Меси подаде към уругваеца, който с едно докосване и от движение успя да прехвърли Херонимо Руи и да изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Реал Сосиедад.

Барселона осъществи пълен обрат в мача в 71-та минута. Херонимо Руи изчисти една топката, която бе посрещната от Томас Вермален. Белгиецът се пребори във въздуха и с глава подаде към Луис Суарес, който излезе сам срещу Руи и не пропусна да реализира.

Лионел Меси демонстрира чудесен контрол върху топката в 82-та минута. Той я овладя във въздуха и веднага стреля, но Херонимо Руи спаси.

Барселона отбеляза четвърти гол в 85-та минута. Лионел Меси вкара от пряк свободен удар, след като изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Херонимо Руи с шут от около 24 метра.

Барселона продължава да бъде без загуба в испанското първенство и е лидер с 51 точки. Реал Сосиедад е петнадесети с 23 точки.