Барселона и Севиля не излъчиха победител и завършиха при равенство 1:1 на "Камп Ноу" в мач от петия кръг на Ла Лига. Люк де Йонг и Филипе Коутиньо вкараха ранни попадения, които се оказаха и единствените в срещата. Двубоят беше равностоен и не предложи много голови положения 

Гостите стартираха по-добре и овладяха контрола на топката, след което предприеха нападения към вратата на кталунците. В 4-ата минута след късо изпълнен корнер Иван Ракитич стреля с глава, но кълбото премина над гредата.

Четири по-късно Севиля повтори разиграването при корнер, този път Жул Кунде и Френки де Йонг не успяха добре да играят с топката, тя стигна до Люк де Йонг, който от десет метра отправи изстрел и вкара топката под гредата въпреки намесата на Нето.

Каталунците реагираха мигновено и две минути по-късно равенството беше възстановено. Лео Меси потърси Жорди Алба с високо извеждащо подаване, Хесус Навас пресече топката, но всъщност я свали на крака на Коутиньо, който много точно насочи в далечния горен ъгъл от 18 метра.

В 17-ата минута Жорди Алба опита да прехвърли вратаря с удар от 60 метра и бе близо до това да го направи, но топката не влетя в мрежата. Две по-късно Севиля организира добра атака по десния фланг. Сусо задържа топката и подаде към Хесус Навас, който центрира прострелно, успоредно на голлинията. Фернандо остана на крачка от това да засече топката. Две минути по-късно Ансу Фати прекрасно асиситира на Гризман, чийто удар от чудесна позиция беше посредствен.

Каталунците се активизираха и упражниха натиск. Гостите предпочетоха по-прибрани действия в средата на първото полувреме. В 29-ата минута Ансу Фати реши да стреля фронтално, но и той не намери целта . В 43-ата Лео Меси шутира по диагонала и топката прелетя на около метър встрани.

В 48-ата минута великолепно бе намерен с извеждащ пас Антоан Гризман, който от дясното крило се втурна към наказателното поле, но изгуби контрола от малък ъгъл преди изстрела.

В 64-ата Ен-Несири центрира остро, насочи топката към крака на Араухо, тя се отби от него и след това рикошира в гредата. Гостите често пресираха високо и притесняваха изнасянето на топката дори в самото наказателно поле. В 73-ата Хесус Навас центрира на втора греда, където Ен-Несири стреля с глава - неточо.

В 81-ата минута Меси стреля без забавяне от 20 метра и тества бдителността на Буну. Минута по-късно каталунците атакуваха отдясно, Серхио Бускетс центрира отдясно към включилия се Френки де Йонг, който до гредата, притиснат от бранител.

В добавеното време на двубоя Тринкао се отскубна отдясно и стреля от малък ъгъл - в тялото на вратаря. Малко след това Меси нахлу в наказателното поле и падна с искане за дузпа. Съдията Хил Мансано прецени, че няма нарушение, въпреки че защитникът не игра с топката.