Барселона разби с 5:0 като домакин Лас Палмас в мач от 18-ия кръг на Примера дивисион, който се игра на „Камп Ноу“. Луис Суарес и Лионел Меси изиграха много силен мач и бяха в основата на успеха.

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике направи някои промени в своя състав, като Жерар Пике и Серхи Роберто останаха извън групата за срещата. Андрес Иниеста и Иван Ракитич отново бяха на резервната скамейка. Хърватинът все пак се появи в игра през втората част на срещата, докато капитанът на каталунците не взе участие в мача. Наставникът реши да не рискува със състоянието на Неймар, който имаше проблеми след мача за купата и бразилецът също получи почивка и не се появи в игра.

Барселона поведе с 1:0 в 14-та минута, когато Андре Гомеш подаде към Луис Суарес, който с удар в близкия ъгъл изпрати топката във вратата на Хави Варас.

Каталунците можеха да удвоят резултата две минути по-късно, когато Туран подаде към Рафиня, който продължи към Луис Суарес, който обаче пропусна да се разпише за втори път в срещата.

Барселона продължи да доминира и в 24-та минута Арда Туран подаде към Луис Суарес, който комбинира с Андре Гомеш, който финтира един играч и излезе на страхотна позиция, но стреля неточно. Осем минути по-късно Серхио Бускетс пусна отличен извеждащ пас към Гомеш, но ударът му бе неточен.

Барселона бе много близо до това да вкара втори гол в 33-та минута, когато Арда Туран отправи удар от средно разстояние, след което Хави Варас не се намеси по най-добрия начин, а Лионел Меси му открадна топката. Аржентинецът опита нещо средно между удар и пас, но Рафиня не успя да засече топката и тя излезе в аут.

Лионел Меси отправи много хубав удар от фаул в 43-та минута, но Варас се намеси решаващо и успя да извади топката от под гредата в корнер.

Лионел Меси се отчете с много голям пропуск в 45-та минута. Той открадна топката от Меса и излезе сам срещу Варас, но вратарят спаси удара му.

Луис Суарес пусна хубав пас към Лионел Меси в 51-та минута. Аржентинецът излезе сам срещу Варас и стреля, но от малък ъгъл в аут.

Барселона удвои своята преднина в 52-та минута, когато Рафиня центрира остро, Навас не се намеси по най-добрия начин и изпусна топката, а Лионел Меси отблизо не пропусна да вкара.

Каталунците реализираха трето попадение в 57-та минута, когато Рафиня подаде към Луис Суарес, който с премерен удар изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Хави Варас.

Барселона поведе с 4:0 в 59-та минута, когато Суарес бе изведен сам срещу Варас, но вратарят спаси удара му, след което при добавката Арда Туран не пропусна да се разпише.

Барселона вкара пети гол в 80-та минута, когато Пако Алкасер подаде към Алеиш Видал, който се разписа във вратата на Варас.

Пако Алкасер направи сериозен пропуск в 82-та минута, когато получи добър пас, но не успя да нанесе добър завършващ удар.

Барселона събра актив от 38 точки, докато Лас Палмас е осми с 24 точки.