Барселона спечели с 2:1 гостуването на Атлетико Мадрид на „Висенте Калдерон“ в първия мач от полуфиналите за Купата на Краля. Точни за каталунците бяха Луис Суарес и Лионел Меси, а Антоан Гризман отбеляза почетното попадение за „дюшекчиите“.

Мачът започна отлично за Барселона, който излезе напред в резултата още в 7-та минута. Луис Суарес направи невероятен пробив между трима футболисти на Атлетико Мадрид, след което излезе сам срещу Моя и с удар покрай вратаря изпрати топката в мрежата за 1:0.

Неймар направи отличен пробив в 24-та минута, който бе завършен с удар, но Моя успя да спаси.

Барселона направи невероятен пропуск в 28-та минута, когато Неймар комбинира със Суарес, но той не успя да вкара.

Барселона удвои своята преднина в 33-та минута, когато Иван Ракитич подаде към Лионел Меси, който отправи диагонален удар от границата на наказателното поле на Атлетико, топката рикошира в десния стълб и влетя във вратата на Моя.

Коке отправи опасен диагонален удар в 42-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Хавиер Масчерано направи много добър пробив между четирима футболисти на Атлетико в 55-та минута, след което стреля от границата на наказателното поле на домакините, но слабо и право в ръцете на Моя.

Атлетико Мадрид намали изоставането си в 59-та минута, когато Габи центрира от фаул в наказателното поле на Барселона, където Диего Годин продължи с глава към Антоан Гризман, който засече топката и я изпрати във вратата на Яспер Силесен.

Андре Гомеш отправи опасен удар от дистанция в 60-та минута, но Моя спаси.

Атлетико Мадрид направи невероятен пропуск в 63-та минута, когато Филипе Луис центрира към Антоан Гризман, който стреля отблизо, но Силесен демонстрира чудесен рефлекс и успя да спаси.

Лионел Меси стреля от фаул в 75-та минута, а Моя успя да отклони достатъчно топката, след което тя се спря в напречната греда.

Барселона направи нов невероятен пропуск в 77-та минута, когато Меси пусна към Неймар, който от идеална позиция стреля над напречната греда в аут.

Филипе Луис центрира в наказателното поле на Барселона в 82-та минута, след което Фернандо Торес стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Силесен.

Атлетико Мадрид пропиля невероятен шанс в 85-та минута, когато Хавиер Масчерано сбърка фатално, топката от Габи попадна във Фернандо Торес, който бе сам срещу Силесен, но ударът на нападателя не намери целта.

Силесен отрази удар на Филипе Луис в 88-та минута. Минута по-късно Гризман направи сериозен пропуск. В 90-та минута Филипе Луис подаде към Кевин Гамейро, но Силесен отново бе на мястото си и спаси.

Неймар и Габи получиха жълти картони в срещата, които ще ги извадят от реванша.

Реваншът е след шест дни на „Камп Ноу“.