Барселона си поигра с огъня, но победи с 2:1 като гост Лас Палмас и в крайна сметка не се опари от леко пренебрежителното си отношение срещу тима от Канарските острови.

Двубоят от 25-ия кръг и трите точки в него направиха актива на каталунците на върха 64 пункта, поне временно с 9 и 10 повече от преследвачите Атлетико М и Реал. Лас Палмас пък е 18-и в таблицата с 21 точки.

Барселона откри още в 6-ата минута, след като Жорди Алба сервира на тепсия топката на Луис Суарес и той нямаше как да сбърка – 0:1.

Островитяните обаче бързо стигнаха до изравнителен гол. Също лесно стигна до него Уилиан Жозе, който бе изведен на чиста позиция от Джонатан Виера в 10-ата минута.

В 39-ата минута Лео Меси бе неутрализиран прекрасно от вратаря Хави Варас, но отбитата топка попадна в краката на Неймар, който направи резултата 2:1 за каталунците.

В началото на второто полувреме Луис Суарес пропусна нова изгодна ситуация за гол, с която да затвори мача.

След час игра Лас Палмас можеше да стигне до изравнителен гол, след като първо вратарят Браво отби опасен удар, а при добавката Уилиан Жозе не можа да довкара.

В 83-ата минута като по чудо удар на Араухо от Лас Палмас изпрати топката на сантиметри от левия стълб на вратата на Барселона.

В 90-ата минута пак Араухо получи пас зад гърба на защитата на Барса, но не успя да изпрати точно топката във вратата.

В добавеното време Неймар изпусна нарисуван гол, а Барса страда още малко преди да спечели мача с 2:1.

Така Барселона, макар и с по-невзрачна игра, стигна до най-важното – трите точки в Лас Палмас. Това е 32-ият мач поред за каталунците без загуба във всички турнири.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS