Селта Виго бе отборът, който нанесе една от едва двете загуби на Барселона от началото на сезона в Примера дивисион. Това се случи на 2 октомври 2016 след 4:3 във Виго. Е, в събота вечер бе време за ответния мач на „Камп Ноу” и в него каталунците си го върнаха тъпкано на съперника, побеждавайки го с 5:0. Над всички на терена бе Лео Меси, който се отличи с два гола и две асистенции.

Домакините започнаха своя натиск от самото начало на двубоя, а в 20-ата минута Луис Суарес удари гредата, след като се включи на скорост в бърза атака на своите съотборници. След това пък вратарят Серхио Алварес спаси по впечатляващ начин удар на Неймар като след добавката му топката срещна гредата.

Логичното се случи в 24-ата минута, когато Лионел Меси проби почти от центъра, справи се с трима съперникови футболисти и с перфектен изстрел от границата на наказателното поле вкара за 1:0.

В 40-ата минута Меси се превърна в асистент за Неймар, който реализира чрез изключителен прехвърлящ удар от малко разстояние, оставил без никакъв отговор стража на Селта.

Голеадата продължи и през второто полувреме. В 57-ата минута Меси подаде прекрасно към Рафиня. Той не успя да овладее топката, но пък докосването му се превърна в пас за Иван Ракитич, който реализира без проблеми, макар че повторенията показаха, че е бил в засада.

4 минути по-късно и Самуел Умтити се записа сред голмайсторите, засичайки от няколко метра скоростен пас по земята на Меси.

В 64-ата минута самият аржентинец вкара втория си гол в мача след акция в свой стил, навлизане в наказателното поле и техничен удар между краката на съперников футболист.

В класирането Барселона е лидер с 60 точки, на 1 пред Реал Мадрид, който обаче има мач по-малко. Селта е на 10-а позиция с 35 точки.