Отборът на Барселона най-сетне се върна на победния път в испанската Ла Лига. Шампионите победиха по категоричен начин с 4:1 в гостуването си на Виляреал.

В 3-ата минута Торес си отбеляза нещастен автогол, с който каталунците поведоха.

Домакините обаче бързо изравниха резултата, след като в 14-ата минута Жерард Морено бе най-съобразителен и след отбита от Тер Стеген топка успя да я вкара при добавката след изстрела на Санти Касорла.

В 20-ата Меси отне топката, тръгна през центъра и освободи Суарес леко вляво. Той му се отплати като вкара великолепен гол с мигновено изпълнение с вътрешен фалц. Топката отиде зрелищно в далечния горен ъгъл за 1:2. Попадението бе под №194 за Ел Пистолеро с екипа на Барса, с което той изравни третия най-добър реализатор в история на клуба - Кубала.

Точно преди почивката гостите удариха за трети път. Меси остави коженото кълбо зад Гризман с петичка, а световният шампион много технично копна топката, прехвърли вратаря и отбеляза с помощта на напречната греда.

В 86-ата 17-годишният талант Ансу Фати отбеляза последното попадение след удар по земя в близкия ъгъл.

В добавеното време Меси нацели напречната греда от свободен удар, а при добавката Асенхо спаси брилянтно.

По този начин каталунците се доближиха на 4 точки от водача в класирането Реал Мадрид, който е със 77 пункта. Виляреал остава пети с 54.