Барселона със сигурност си гарантира място във финала за Купата на Краля, след като постигна една от най-изразителни победи в своята история. В първия полуфинален мач срещу Валенсия каталунците помляха своя противник със зашеметяващото 7:0 и на практика обезсмислиха реванша.

Резултатът само повдигна още повече въпроси около назначението на Гари Невил при „прилепите“, които в нито един момент не изглеждаха като заплаха за европейския клубен шампион. Луис Суарес вкара четири гола, Лео Меси завърши с хеттрик, а Неймар пропусна от бялата точка, иначе унижението на „лос че“ можеше да бъде още по-звучно.

Рециталът срещу изключително респектираните валенсианци започна още в 7-ата минута. Неймар, Меси и Суарес се втурнаха мощно напред срещу трима бранители, а бразилецът пусна към Канибала вдясно, който без да мисли много-много стреля по диагонала – 1:0.

Само пет минути по-късно резултатът бе покачен. Алейш Видал се включи отдясно и догони подаване точно до аутлинията. Бившият играч на Севиля върна назад към Суарес, който отново не прости на вратаря Матю Райън – 2:0.

В 29-ата минута звездното трио на каталунците изплете много красива комбинация. Андрес Иниеста направи мощен пробив през центъра и пусна към Неймар, който беше вътре в дъгата. Бразилецът отклони вдясно с пета, а Суаерес със залъгващо движение заблуди централните бранители, че ще играе с топката. Вместо това той пропусна за Меси, който изскочи сам срещу австралийския страж на противника и го матира за 3:0.

Ситуацията за Валенсия се превърна от лоша в катастрофална в добавеното от съдията продължение, когато Шкодран Мустафи със закъснял шпагат повали откъсналия се Лео Меси в наказателното поле. Реферът веднага вдигна червен картон на германския национал и така тимът на Невил остана с 10 души. Неймар обаче се провали от бялата точка, като потърси долния ляв ъгъл и нацели страничната греда.

За ужас на гостите Барса изобщо нямаше намерение да приключва. В 59-ата минута Меси записа своя гол №500 в кариерата си след брилятна игра на Арда Туран и Суарес. Турчинът намери уругваеца пред наказателното поле, а той с пета подаде на Меси в наказателното поле. Бълхата свали двама защитника на тревата, преди да стреля покрай Райън за 4:0.

В 73-ата минута Меси оформи своя хеттрик след подарък на защитата в бяло. Бранителите пред Райън не успяха да изчистят една топка, която попадна у Меси вляво, а той стреля мощно към близкия ъгъл. Този път и вратарят не реагира по най-добрия начин и позволи на топката да се промуши в мрежата му - 5:0.

Суарес догони своя съотборник в 83-ата минута благодарение на Адриано Корея. Бразилецът се спусна отляво, влезе в наказателното поле и центрира към далечната греда. Там уругвайският нападател се извиси и с глава насочи топката в близкия ъгъл - 6:0.

Финалният щрих на триумфа в червено и синьо бе избродиран в 88-ата минута. Арда Туран разсече защитата на Валенсия с подаване между левия и централния защитник. Суарес тръгна навреме и шутира от движение покрай пазача си, а топката влезе до близката греда за крайното 7:0.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS