Отборът на Барселона се наложи с 5:1 при гостуването си на Райо Велекано в мача от 27-я кръг на Ла Лига и така подобри рекорда на Реал Мадрид за брой поредни мачове без загуба. Тимът от „Камп Ноу“ вече 35 двубоя не познава вкуса на загубата, а постижението на Кралския клуб е 34 срещи.

Голямата звезда на каталунците Лионел Меси направи хеттрик, а Иван Ракитич и Арда Туран добавиха по още едно попадение. Победата за тима на Луис Енрике можеше да бъде още по-изразителна, но Луис Суарес пропусна дузпа.

Луис Енрике доволен от Барса, похвали супертриото

Попадението за Райо Велекано бе дело на Манучо. Същевременно домакините не успяха да завършат двубоя в пълен състав, след като Диего Йоренте и Мануел Итура бяха изгонени с директни червени картони. Любопитен факт е, че Райо завърши с 9 футболисти и домакинството си на Реал Мадрид. 

Отборът на Барселона и така подобри рекорда на Реал Мадрид брой поредни мачове без загуба. Тимът от „Камп Ноу“ вече 35 мача не познава вкуса на загубата, а постижението на Кралския клуб е 34 срещи.

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике даде почивка на титулярните си бекове Дани Алвеш и Жорди Алба. 

Барселона поведе в резултата в 22-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Райо Валекано вратарят Хуан Карлос допусна изключително груба грешка и не успя да улови топката, а я изпусна в краката на Иван Ракитич, който отблизо не пропусна да вкара - 1:0. 

Барселона нанесе своя втори удар в срещата в 24-та минута, когато след бърза контраатака Неймар комбинира с Лионел Меси, а той с премерен удар изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Хуан Карлос- 2:0. 

Вратарят на Райо Хуан Карлос допусна нова много груба грешка в 38-та минута, когато в опитата си да боксира една топка я изпрати в краката на Луис Суарес, а той се опита да изпрати кълбото в опразнената врата, но не изигра сериозно ситуацията и позволи на стража на домакините да се реваншира и да спаси. 

Райо Валекано остана с човек по-малко на терена в 42-та минута, когато юношата на Реал Мадрид Диего Йоренте бе изгонен с директен червен картон от съдията Виканди Гаридо за много грубо нарушение в краката на Иван Ракитич. 

Барселона започна активно и второто полувреме, като още в 47-та минута Луис Суарес намери с дълъг диагонален пас Неймар, който излезе сам срещу Хуан Карлос, но пропусна да порази целта. 

Барселона реализира трети гол в 53-та минута, когато Серхи Роберто намери Луис Суарес в наказателното поле на Райо, а уругваецът стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Хуан Карлос, след което се върна в Лионел Меси, който не пропусна да отбележи своето второ попадение в срещата. 
Райо Валекано върна едно попадение в 57-та минута, когато Ембарба центрира в наказателното поле на Барселона, където Бебе надскочи Серхи Роберто, а след това Манучо отблизо с глава вкара в опразнената врата. 

Лионел Меси нацели напречната греда на вратата на Хуан Карлос в 68-та минута след изпълнение на фаул. След това топката попадна в Серхио Бускетс, който бе препънат, арбитърът изгони с директен червен картон Итура, тъй като Бускетс бе сам срещу Хуан Карлос и то на два-три метра от вратата. Луис Суарес стреля в десния ъгъл на вратата на Райо, но Хуан Карлос спаси. Това е втори пореден пропуск на Суарес от бялата точка. 

Барселона реализира четвърти гол в 72-та минута, когато Серхио Бускетс пусна перфектен извеждащ пас към Лионел Меси, който се озова сам срещу Хуан Карлос и не пропусна да оформи своя хеттрик в срещата.

Луис Суарес направи нов невероятен пропуск в 82-та минута, когато след неговия удар топката се разходи по гол линията, но така и не пожела да влезе във вратата на Хуан Карлос.

Крайния резултат в мача бе одормен в 86-ата минута. Жереми Матийо центрира в наказателното поле на Райо, където Арда Туран засече топката с глава и я изпрати във вратата на Хуан Карлос, който се опита да спаси, но не успя. Туран вкара дебютния си гол за Барселона в Ла Лига - 5:1.

В класирането Барселона е лидер с 69 точки, а Райо 17-и с 26.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS