Отборът на Барселона продължи безгрешно в преследването на лидера в класирането Реал Мадрид. Тимът от "Камп Ноу" постигна победа с 4:1 над Гранада в мача от 29-ия кръг на Ла Лига. Попаденията за успеха на каталунците бяха дело на Луис Суарес, Пако Алкасер, Матийо Соние, който си отбеляза автогол, и Неймар, чието попадение бе записано под номер 100 с екипа на гранда от Каталуния. За домакините точен бе Жереми Бога.

С прибавените три точки Барса събра актив от 66 на второто място. Реал Мадрид е начело с 68. Гранада е в зоната на изпадащите, 19-и с 19 пункта.

Възпитаниците на Луис Енрике направиха силно първо полувреме и се оттеглиха с гол аванс. В началото на втората част показаха колебания и допуснаха изравняване. В последствие обаче гостите отново наложиха своята доминация и така се поздравиха с трите точки.

Барселона започна силно. Каталунците упражниха натиск в началните минути на срещата. В 24-ата минута Пако Алкасер удари напречната греда. Малко след това Неймар вкара топката в мрежата, но преди това страничният рефер бе вдигнал своя флаг. Три минути след това Луис Суарес изпита рефлекса на Гийермо Очоа, който се справи отлично.

Барселона все пак намери верния път към вратата на Гранада в 44-ата минута. Жорди Алва пусна дълго извеждащо подаване към Луис Суарес, който овладя и успя да прехвърли Очоа за 1:0.

След почивката момчетата на Луис Енрике имаха нов добър шанс, изстрел на Пако Алкасер бе спасен от Очоа.

Домакините върнаха интригата в срещата в 50-ата минута. Жереми Бога бе добре изведен отдясно, нахлу в наказателното поле и с удар пред вратарското поле възстанови паритета – 1:1.

Каталунците отново излязоха напред в резултата след 64 минути игра. Луис Суарес изведе добре Пако Алкасер отдясно, а той с премерен удар направи 2:1.

Две минути по-късно Гийермо Очоа спаси тима си от трето попадение. Стражът отрази опасен изстрел на Иван Ракитич, който бе получил страхотен пас в пеналта.

Гранада остана с човек по-малко в 82-ата минута. Уче Агбо получи втори жълт картон и напусна игра. Минута след това домакините си отбелязаха автогол, след като Матийо Соние имаше малшанса да вкара в собствената си врата – 1:3.

В първата минута на продължението на срещата Пако Алкасер намери добре Неймар, който оформи крайното 4:1 в полза на Барса. Бразилецът отбеляза и своя гол номер 100 с екипа на испанския гранд.