Барселона пропусна да излезе начело в Примера дивисион, след като загуби гостуването си на Реал Сосиедад с 0:1.

След като и лидерът Реал Мадрид загуби по-рано през деня във Валенсия, Барса щеше да заеме първата позиция, но вместо това остана втори. Това бе и трето поражение за "каталунците" в първенството този сезон.

Сосиедад върви във възходяща линия, и има само една загуба в последните си седем мача в Примера.

Лионел Меси и Неймар останаха на пейката за Барселона на старта на двубоя.

Реал Сосиедад започна вдъхновено, и още в третата минута успя да стигне до гол, макар и да не го реализира техен футболист. Жорди Алба прати топката в собствената си врата, за да даде аванс на противника.

След като до почивката единственото по-сериозно голово положение се откри отново пред Сосиедад, Луис Енрике взе спешни мерки през второто полувреме. Серхио Каналес пропусна да удвои преднината на домакините в 37-та минута, но Клаудио Браво свърши отлично работата си на вратата.

Веднага с подновяването на играта влезе Лионел Меси, а в 58-та минута, все още при изоставащ Барселона, се появи и Неймар.

Положения за "каталунците" обаче идваха много трудно, с безкрайни подавания и без завършващ удар към вратата на Сосиедад.

Шави Прието пропусна да вкара втори гол за домакините в 60-та минута, когато ударът му с глава прелетя на педя над напречната греда.

В последния четвърт час от двубоя примката на Барса започна да се затяга, но отново липсваха точните удари.

Луис Суарес можеше поне да изравни, но в 88-та минута ударът му бе спасен от вратаря на Реал Сосиедад.

Въпреки по-дългото продължение на редовните 90 минути, Барса вече се измори да търси обрата, и се примири, че остава втори след загубата на точки в Сан Себастиан.

В друг мач от вечерта, Еспаньол отстъпи с 1:2 на Ейбар.

Ману де Морал и Федерико Пиовакари изведха гостите напред в 34-та и 37-та минути, а Фелипе Кайседо само върна един гол в 80-та минута.