Атлетико Мадрид взе първа победа в Ла Лига за новия сезон. Отборът на Диего Симеоне надигра Лас Палмас навън с 5:1 във втория кръг на първенството и така донякъде изкупи грешката при хикса срещу Жирона в откриващия мач.

Този път „дюшекчиите” показаха далеч по-качествен футбол и най-вече – по-голямо постоянство в контрола над събитията по терена. Те си направиха живота лесен максимално рано, като в 5-ата минута вече водеха с 2:0.

Още в третата Анхел Кореа доказа защо Чоло Симеоне му гласува доверие да бъде титуляр. След неуспешен опит за пас с пета на Караско и рикошет в защитник кълбото стигна до бързоногия нападател в пеналта. С хубав финт той направи за смях друг съперник, а после с не много силен шут прати топката в долния ляв ъгъл – 1:0.

Лас Палмас още не се бе опомнил, когато вече за втори път вадеше топката от мрежата си. Саул Нигес даде добър пас за Яник Караск отляво, а белгиецът навлезе на скорост в пеналта. Той се подигра с пазача си и след две резки смени на посоката шутира по диагонал с левачката – 2:0.

Атлетико намали оборотите след блицкрига и логично резултатът се запази непроменен до почивката. След нея Лас Палмас съумя рано да възстанови интригата. Момо Фигероа проби отляво и от почти безнадеждна позиция центрира по чудесен начин. Топката мина над главата на Хосе Мария Хименес, а Джонатан Кайери с глава я торпилира под гредата за 1:2.

Отговорът на мадридчани бе впечатляващ. Само четири минути след попадението Коке пое една лошо избита от защитниците топка и с изумителен фалцов шут по диагонала я изпрати от около 23-24 метра право до лявата греда на вратаря Леандро Кикисола – 3:1.

Испанският национал мушна още едно попадение четвърт час преди края. Тогава Караско се разходи като на парад покрай няколко бранители в пеналта на противника, а един от тях пробва да избие топката. Тя се вдигна удобно за Коке, който от 6-7 метра завъртя задна ножица и покачи до 4:1.

В 81-ата минута Лас Палмас получи правото да изпълни дузпа, след като капитанът на гостите Габи Фернандес извърши фаул в наказателното поле. Жонатан Виера стреля към десния ъгъл, а вратарят Ян Облак се хвърли геройски и отрази.

Атлетико имаше време да вкара и един последен гол в 88-ата минута. Караско пак беше в епицентъра на атаката, като се спусна по левия фланг, навлезе в пеналта  и стигна почти до аутнилията. Той извади назад за дебнещия при дъгата Томас Партей, а тъмнокожият футболист с красив шут запрати кълбото в горния десен ъгъл – 5:1.

С този успех Атлетико събра 4 точки в актива си и излезе на трето място. Временните лидери Барселона и Реал Сосиедад имат по 6 точки. Лас Палмас е предпоследен с 2 загуби в двата си мача дотук.