Отборът на Атлетико Мадрид се върна към победите в Ла Лига, след като в мача от 21-ия кръг се наложи с 3:0 над Лас Палмас. Така след ремито с Жирона за Примера и двете поражения от Севиля за Купата, мадридчани отново усетиха вкуса на триумфа.

Попаденията за успеха бяха дело на Антоан Гризман, Фернандо Торес и Томас. А със спечелените три точки момчетата на Диего Симеоне събраха 46 на второто място. Лас Палмас е в зоната на изпадащите, 19-и с 14.

Атлетико започна по чудесен начин двубоя, а първата по-интересна ситуация дойде в 18-ата минута и бе дело Габи. Капитанът излезе на страхотна стрелкова позиция и шутира, но Леонардо Чичисола своевременно се намеси и отрази.

В 25-ата минута голяма възможност се разкри пред Антоан Гризман, чийто изстрел обаче се отбор в левия стълб.

След почивката превъзходството на „дюшекчиите“ бе материализирано. в 61-ата минута Хуанфран овладя около средата на терена, леко вдясно много прецизно, пусна към Антоан Гризман, който пое на скорост и продължи. Нахлу опасно в пеналта и откри за 1:0.

Яник Ферейра-Караско открадна хитро една топка, но изстрелът му премина покрай вратата. Единствената по-интересна ситуация в мача за Лас Палмас дойде в 70-ата минута. Игнасио Хил де Пареха Винсент пропусна страхотна възможност да се разпише, но изстрелът му с глава мина над гредата.

Пропуснали своя шанс да изравнят, в 73-ата минута Атлетико удвои преднината си. Кореа, който овладя малко пред наказателното поле, леко вдясно, пусна наляво, Фернандо Торес пое, пребори се с отбраната и опъна мрежата на Лас Палмас за втори път – 2:0.

Две минути преди края на редовното време нова грешка в отбраната на гостите позволи на Яник Ферейта-Караско да пусне находчив пас към Томас в наказателното поле. Последният без никакви затруднения засече в опразнената врата, тъй като стражът бе излязъл напред.