Отборът на Атлетико Мадрид записа нов разочароващ резултат през този сезон и по-конкретно в последните 2 седмици. Този път „дюшекчиите" завършиха 0:0 при домакинството си на предпоследния Леганес в двубой от 21-ия кръг на испанската Ла Лига.

Само преди три дни футболистите на Диего Симеоне отпаднаха от Купата на Краля след загуба от третодивизионния Културал Леонеса като гост с 1:2, а миналата седмица допуснаха поражение и от Ейбар.

Днес титуляри за тима на Диего Симеоне бяха Жоао Феликс и Алваро Мората, но и това не помогна домакините в нападение.

През първото полувреме Атлети не предложи нищо в атака, като дори се наложи Ян Облак да се намесва на два пъти решително.

Най-чистите положения за „дюшекчиите“ се откриха пред Анхел Корея и Алваро Мората, които не успяха да се възползват.

В 88-ата Саул Нигес пропусна добра възможонст от пряк свободен удар на границата на наказателното поле.

Драмата дойде буквално в добавеното време на срещата, когато резервата Иван Шапонич пропусна да донесе победата за Атлетико. След това обаче вратарят на гостите Иван Куеяр умишлено се забави с вкарването на топката в игра и беше изгонен с втори жълт и съответно червен картон. Още по-лошото беше, че гостите бяха направили всичките и трите си смени. Стражът дълго време не искаше да напуска терена, заради което пък се стигна до разправии и заплахи за бой между футболистите.

На вратата на Леганес застана защитникът Джонатан Силва за около две минути, но Атлетико така и не успя да стигне до положение и срещата прюключи без голове.

В класирането Атлетико Мадрид вече е на четвърта позиция с 36 точки. Леганес е на предпоследното 19-то място с 15 - на три точки от спасителната зона