Атлетико Мадрид направи официално представяне на новия си стадион „Уанда Метрополитано“ дни преди първия си мач на него.

„Дюшекчиите“ приемат в събота Малага в двубой от четвъртия кръг на Примера дивисион, който ще се явява първата среща на новото съоръжение, на което Атлетико ще играе мачовете си.

Именно заради довършителните работи на съоръжението Атлетико Мадрид започна новия сезон в Примера дивисион с три гостувания.

Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо разкри, че построяването на стадиона струва 310 милиона евро, от които Атлетико Мадрид е вложил като инвестиции 170 милиона евро. Останалите 140 милиона евро са били компенсация от община Мадрид към клуба за територията на стадион „Висенте Калдерон“.

Сересо за пореден път потвърди желанието стадион „Уанда Метрополитано“ да посрещне финала на Шампионската лига през 2019 година. Съоръжението е пет звезди и отговаря на абсолютно всички критерии на УЕФА.

Конкурент на стадион „Уанда Метрополитано“ за финала на Шампионската лига през 2019 година е Баку. УЕФА трябва да вземе това свое решение в следващите седмици.