Отборът на Атлетико Мадрид победи с 3:1 Виляреал в двубой от 25-и кръг на Ла Лига. Гостите поведоха в началото на срещата чрез попадение на Пако, но Анхел Кореа изравни за 1:1. През втората част Коке изведе "дюшекчиите" напред, а Жоао Феликс оформи крайното 3:1. 

Гостите влязоха агресивно в срещата и в 16-ата минута вече имаха гол аванс. Топката рикошира и достигна до Пако, който изстреля великолепен удар извън обсега на Ян Облак, с който резултатът бе открит. 

"Дюшечкиите" не се стъписаха от инкасираното попадение и веднага тръгнаха в атака. Малко по-късно в рамките на само една минута Алваро Мората и Стефан Савич пропуснаха да изравнят, след като опитите им бяха отразени от Серхио Асеньо. 

В края на първата част Анхел Кореа възстанови равенството с брилянтен удар в центъра на вратата, след като овладя страхотен прехвърлящ пас на Върсалко. 

Началото на втората част бе спокойно до 64-тата минута, когато Коке оформи пълния обрат и с лесен удар с глава от близък ъгъл елиминира вратаря. 

В 74-ата минута резултатът вече бе 3:1 в полза на Атлетико след попадение на Жоао Феликс, чийто удар бе неочакван за Серхио Асеньо. 

Това бе и последната интересна ситуация в срещата и така Атлетико взе максимума от срещата. С тези 3 точки "дюшекчиите" си осигуриха третата позиция в класирането с 43 точки, а Виляреал са на косъм от зона Европа - на 7-о място с 38 точки.