Атлетико Мадрид постигна трудна победа с 3:1 при гостуването си на Еспаньол от 32-ия кръг на Примера дивисион. „Дюшекчиите“ се нуждаеха от пълен обрат, за да стигнат до крайния успех на „Корнея Ел Прат“.

Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не си позволи да даде почивка на някои от основните си футболисти и отново разчиташе на всичко най-добро.

Атлетико Мадрид можеше да поведе в резултата още в 17-та минута, когато Фернандо Торес стреля, но топката се спря в гредата.

Пет минути по-късно Караско шутира, а топката рикошира, но Пау Лопес внимаваше и спаси.

Еспаньол поведе в резултата в 28-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Атлетико Папе Диоп засече топката и я изпрати във вратата на Ян Облак.

Атлетико Мадрид изравни резултата в 35-та минута, когато Коке асистира за попадението на Фернандо Торес.

Шест минути по-късно Коке центрира в наказателното поле на Еспаньол, след което Антоан Гризман стреля с глава, но неточно в аут.

Атлетико Мадрид направи пълен обрат в 58-та минута, когато след многоходова комбинация Коке подаде към Антоан Гризман, който не пропусна да реализира и да направи резултата 2:1 в полза на столичани.

Атлетико бе много близо до това да отбележи трети гол в 72-та минута, но Пау Лопес се намеси решаващо и спаси удара на Коке.

Херард Морено бе близо до това да изравни резултата в 86-та минута, но Ян Облак отрази удара му.

Атлетико Мадрид не допусна изненада, а вкара трети гол в 88-та минута, когато Фернандо Торес се възползва от грешка в отбраната на Еспаньол, овладя топката, а след това подаде към Коке, който стреля отблизо с глава и направи безпомощен Пау Лопес, като по този начин оформи и крайния резултат в срещата.

По този начин Атлетико Мадрид увеличи допълнително напрежението върху лидера Барселона, след като съкрати пасива от каталунците на три точки. „Дюшекчиите“ са втори със 73 точки, а Реал Мадрид е трети със 72 точки. Еспаньол е тринайсти с 36 точки.