След колебливия старт в Примера дивисион, Атлетико Мадрид показа, че вече излиза от летаргията. Момчетата на Диего Симеоне постигнаха втора поредна разгромна победа, този път с 5:0, а сега жертвата им беше Спортинг Хихон. Този път зарадвани бяха феновете на "Висенте Калдерон". 

Антоан Гризман се отчете с две попадения, колкото наниза в края и Фернандо Торес. Силен мач направи и Кевин Гамейро, който се отчете с гол и асистенция. Така мадридчани загряха по перфектен начин за предстоящото голямо дерби на 5-ия кръг срещу Барселона на "Камп Ноу". 

Иначе този мач започна по мечтан начин за домакините, защото до 5-та минута те вече водеха с 2:0. Те откриха резултата след 120 секунди, когато Кевин Гамейро намери Гризман в половината на противника, той си извоюва позиция и ударът му се оказа неспасяем за стража на Хихон. 

А само три минути по-късно интригата в този мач умря напълно. Филипе Луис намери по перфектен начин Гамейро пред наказателното поле и французинът със страхотен шут реализира за 2:0 и оттам-нататък играчите на Атлетико нямаха особени притеснения в опазването на преднината си. 

В 28-та минута резултатът можеше да е класически в полза на домакините, но попадението на Кевин Гамейро беше отменено. Но три минути след това третото попадение в мрежата на Хихон падна и беше напълно коректно. Точен с удар в горния ляв ъгъл на вратаря беше Антоан Гризман, за да направи 3:0. 

При този резултат дойде и почивката. А след нея мадридчани се забавляваха на терена. Гризман пропусна да оформи хеттрика си в 67-та минута, но малко след това беше оформен и крайният резултат. Анхел Кореа намери Фернандо Торес в изгодна позиция и нападателят наниза гола в мрежата за 4:0. До края остана време за Торес да се разпише и от дузпа, с което оформи крайното 5:0 в полза на родния си тим. 

В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха и така Атлетико се поздрави с гръмка победа в навечерието на дербито с Барса. Момчетата на Диего Симеоне вече имат 8 точки и са временно на третото място. Хихон допусна първа загуба за сезона и със 7 точки се срина временно до 5-та позиция.