Леванте успя да спечели точка срещу Ателтико Мадрид, завършвайки 2:2 в мач от 11-ия кръг на Ла Лига.

 "Дюшекчиите" на два пъти да повеждаха в резултата, но с две дузпи Леванте успя да вземе точка от шампиона. Диего Симеоне пък бе изгонен от резервната скамейка в 81-ата минута. 

Шампионите са шести във временното класиране с 19 точки, а Леванте е предпоследен с шест.

 Атлетико стартира агресивно двубоя и още в 5-ата минута Айтор Фернандес трябваше да показва рефлекс, за да отрази плътен изстрел на Жоао Феликс. Атаките на възпитаниците на Диего Симеоне дадоха резултат още преди да са изминали 15 минути игра. В 12-ата минута Фелипе свали с глава към Антоан Гризман, който прати топката във вратата на Фернандес.

В следващите минути обаче играта на мадричани бе по-агресивна от позволеното, което доведе до два жълти картона на Мари Ермосо и Фелипе. В 37-ата минута съдията свири дузпа за домакините след нарушение на Луис Суарес. Енис Барди се нагърби с изпълнението , изчаквайки Ян Облак да си избере ъгъл, в който да се хвърли прати топката в средата на вратата за 1:1.

Най-доброто положение за Атлетико през втората част доведе и до втори гол за столичани. В 76-ата минута Родриго де Паул показа добър поглед над случващото се на терена, за да намери Матеуш Куня, който с прецизен изстрел вкара за 1:2.

Пет минути след попадението на гостите обаче техният треньор Диего Симеоне бе изгонен от резервната скамейка, а лошите новини за Атлети не спряха дотам.

В 87-ата минута съдията Пабло Фуертес отсъди втора дузпа за Леванте в срещата за игра с ръка на Ренан Лоди. Отново Енис Барди застана зад топката , като и този път Ян Облак не успя да спре футболиста на Леванте.