Отборът на Атлетико Мадрид отново се справи с третодивизионния Леида в реванш от осминафиналите на турнира за Купата на Краля в Испания. Вторият във временното класиране на Примера дивисион Атлетико победи с 3:0 третодивизионния си съперник и продължава на четвъртфиналите в надпреварата с общ резултат 7:0.

Домакините вкараха трите попадения през второто полувреме на срещата. През първите 45 минути футболистите на Атлетико пропуснаха няколко възможности да поведат по-рано в лицето на Фернандо Торес и Диего Коста, който бе титуляр за "дюшекчиите".

В 25-ата минута Коста и Торес комбинираха добре, но стражът на Леида Диего Ривас се справи. Витоло също не успя да реализира 6 минути по-късно. Пак Диего Коста бе намерен добре от 28-годишният Витоло в 36-ата минута, но нападателят прати топката край гредата.

През второто полувреме Атлетико Мадрид засили натиска си и в 57-ата минута Диего Коста пусна към Яник Ферейра Караско, който вкара за 1:0.

Скоро след гола Диего Симеоне замени Караско и Коста с Кевин Гамейро и Анхел Кореа и в 74-ата минута Гамейро покачи на 2:0 след асистенция на Кореа.

Крайното 3:0 в двубоя бе оформено в 81-ата минута от Витоло, който получи от Фернандо Торес и не пропусна целта.