Атлетико Мадрид продължава без грешка от началото на сезона в Примера дивисион. „Дюшекчиите“ записаха втора поредна победа на своя нов стадион „Уанда Метрополитано“, след като се наложиха с 2:0 срещу Севиля в мача от шестия кръг на испанското първенство. Това е трети пореден успех за водения от Диего Симеоне отбор в Ла Лига.

На трибуните на „Уанда Метрополитано“ бе и Диего Коста, който се завърна в Атлетико Мадрид след трансфера си от Челси, но няма да може да играе за испанския отбор до 1 януари.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от земетресението в Мексико.

Севиля бе много близо до това да поведе в резултата в 12-та минута, когато Пабло Сарабия отправи опасен удар, след който топката рикошира в крака на Стефан Савич и се отклони в десния стълб на вратата на Ян Облак.

Атлетико Мадрид отговори в 19-та минута, когато пред Филипе Луис се откри пространство в наказателното поле на Севиля и стреля, но топката срещна напречната греда на вратата на Серхио Рико.

Атлетико Мадрид успя да поведе в резултата в 46-та минута, когато Лусиано Вието пусна отличен извеждащ пас към Яник Ферейра-Караско. Стивън Н‘Зонзи се опита да изпревари белгийския футболист, но не успя да избие топката. Вместо това Караско преодоля Серхио Рико и вкара топката в опразнената врата.

Севиля се опита да изравни резултата в 52-та минута, но Ян Облак спаси без особени затруднения удара на Луис Муриел.

Атлетико Мадрид удвои своята преднина в 69-та минута. Филипе Луис подаде към Антоан Гризман, който бе сам срещу Серхио Рико и прокара топката между краката му за 2:0.

Играчите на Атлетико Мадрид имаха претенции за дузпа в 73-та минута за нарушение на Карисо срещу Караско, но съдията Мунуера подмина ситуацията.

Севиля можеше да върне един гол в 83-та минута, когато Бен Йедер отправи много опасен удар, но Ян Облак за пореден път демонстрира невероятната си класа и спаси.

Серхио Рико демонстрира чудесен рефлекс в 86-та минута, когато отрази удара на Анхел Кореа.

Рико отново се наложи да се намесва решаващо в 90-та минута, когато спаси удара на Кевин Гамейро.

След тази победа Атлетико Мадрид изпревари Севиля във временното класиране. „Дюшекчиите“ излязоха на второ място с 14 точки. Севиля претърпя първо поражение от началото на сезона и е трети с 13 точки.