Атлетико Мадрид направи голяма крачка към полуфиналите за Купата на Краля, след като спечели с класическото 3:0 домакинството на Ейбар на „Висенте Калдерон“.

Домакините имаха претенции за дузпа още в 7-та минута за игра с ръка на Ривера в наказателното поле на Ейбар, но съдията Матеу Лаос подмина ситуацията.

Гол на Атлетико Мадрид дело на Савич в 25-та минута бе правилно отменен заради засада.

Атлетико Мадрид поведе в 28-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Ейбар, вратарят Йоел допусна много груба грешка, тъй като излезе неразчетено. Хименес игра с глава и продължи към Антоан Гризман, който засее топката и я изпрати в опразнената врата.

Ейбар можеше бързо да изравни резултата, но Адриан направи сериозен пропуск в 29-та минута.

„Дюшекчиите“ удвоихя своята преднина в 60-та минута, когато Караско направи много добър пробив, след което обаче се замота в наказателното поле на Ейбар, но при добавката Анхел Кореа не пропусна да се разпише.

Атлетико Мадрид направи резултата 3:0 в 67-та минута, когато Коке центрира от корнер в наказателното поле на Ейбар, където Хименес продължи с глава към Гризман. Той на свой продължи продължи към Гамейро, който отблизо вкара с глава.

Ейбар можеше да отбележи почетен гол в 84-та минута, но Диего Годин в последния момент успя да блокира удара на Сариехи.

Реваншът е на 25 януари.