Атлетико Мадрид се завърна към Ла Лига с победа с 2:0 над последния в класирането Елче с 2:0. Двубоят не бе особено груб, но въпреки това, бе маркиран от три червени картона. По този начин Атлетико се изкачва до третото място с актив от 27 точки, докато Елче остава на дъното с 4.

Мадридският клуб започна мача по-добре и в 19-ата минута бе близо до гол, след като Яник Караско бе забравен на границата на наказателното поле и стреля, но Едгар Бадия спаси.

Четвърт час по-късно Алваро Мората получи подаване от Пабло Бариос около дъгата, демонстрира добър контрол и шутира, но много слабо и в аут.

В добавеното време на първата част Елче остана с човек по-малко, след като Гонсало Верду фаулира откъсващ се играч на Атлетико и получи директен червен картон.

Численото равенство бе възстановено в 53-ата минута, след като Марио Емосо получи втори жълт и респективно червен картон.

Само три минути след това Антоан Гризман навлезе в наказателното поле и центрира към Жоао Феликс, който с глава от близка дистанция даде аванс на „дюшекчиите“.

Атлетико продължи да е по-активният тим на терена и удвои аванса си в 74-ата минута, когато Алваро Мората преодоля няколко противникови защитници и прати топката в мрежата на Бадия.

В последната минута от редовното време Домингош Кина също бе изгонен, след като получи втори жълт картон.