Атлетико Мадрид пречупи коравия отбор на Валядолид в мач от 30-я кръг на Ла Лига. Възпитаниците на Диего Симеоне имаха отявлено надмощение през целия двубой, но стигнаха до победата по трудния начин. Отбраната бе както винаги на висота, но малкото чисти положения за сетен път спъваха за дълъг период от време в мача столичани.

В 4-ата минута Рубио стреля опасно към горния ляв ъгъл, но Облак отрази.

На следващата минута Алваро Мората се извиси над всички в наказателното поле и отправи удар, но топката мина встрани от дясната греда.

120 секунди по-късно Жоао Феликс си създаде пространство в пеналтерията и опита шут, но над вратата.

Първото опасно положение за гостите дойде в 31-ата минута. Матеус Фернандес пробва далечен изстрел, но коженото кълбо мина на сантиметри от левия страничен стълб.

Въпреки доминацията си, Атлетико твърде рядко създаваха опасни положения. В 70-ата минута Диего Коща вкара гол, но той бе отменен заради засада.

Все пак в 81-ата минута „дюшекчиите“ най-сетне поведоха. С третия си гол Витоло изведе своите съотборници напред, след като се оказа непокрит в наказателното поле и намери топката с глава. Ударът му бе изчистен от голлинията, но след преразглеждане с ВАР, бе потвърдено, че коженото кълбо е преминало с пълния си обем.

С тези 3 точки домакините изравниха третия в класирането Севиля, който е с 52 пункта. Валядолид от своя страна заема 15 място с 33.