Феновете на Атлетик Билбао ликуват. Тимът им спечели с 3:2 голямото баско дерби срещу Реал Сосиедад на свой терен и всички в Билбао са в еуфория от този изход на големия сблъсък.

Мачът беше много отворен, двата тима не спираха да атакуват и гарнираха всичко това с обрат и драма в края. За домакините това беше пета победа в последните шест мача и те вече са на петата позиция в Примера дивисион.

Давид Сурутуса даде аванс на гостите от Сан Себастиян в началото на мача, но въпреки този развой, пак Атлетик имаше инициативата. Второто полувреме започна с изравнителен гол на Икер Муниаин, а след това голмайсторът на тима Ариц Адурис и Иняки Уилямс обърнаха нещата до 3:1.

Гостите отново поставиха победата на Атлетик под съмнение с гол на испанския национал Иняго Мартинес, но въпреки това защитата и вратарят Горка Ирайсос удържаха успеха.

С успеха си днес Атлетик Билбао се доближи до лидерите в класирането и феновете отново мечтаят за силен сезон. Реал Сосиедад пък остана на 10-ото място и продължава да лъкатуши в изявите си.