Атлетик Билбао победи с 3:2 отбора на Райо Валекано в мач от 6-ия кръг на Ла Лига. Четири гола паднаха през първото полувреме, като с две попадение на Нико Уилямс Атлетик водеше с 3:1 на почивката. Крайното 3:2 оформи Радамел Фалкао в 80-та минута.

Гостите започнаха срещата по-добре и още в 5-та минута шокираха Атлетик, след като Оскар Трехо се разписа. Серхио Камейо асистира на 34-годишния аржентинец.

Отговорът на домакините не се забави. В 14-та минута Нико Уилямс се разписа и изравни резултата, а в 28-та обратът беше пълен след гол Ойхан Сансет. Отново Нико Уилямс вкара в 33-та минута, като даде два гола преднина на тима си.

Камейо отбеляза в 63-та минута, но голът му бе отменен, заради засада. Радамел Фалкао все пак върна едно попадение в 80-та минута, след като влезе от скамейката само секунди преди това.

С тази победа Атлетик Билбао се нарежда на 3-то място, но с мач повече от високо летящия Реал Бетис, който има само 1 точка изоставане, но му предстои да изиграе своя мач утре. Райо Валекано пък е 11-ти в класирането с 7 точки от 6 мача.