Отборът на Атлетик Билбао победи с 2:1 гостуващия на „Сан Мамес“ тим на Виляреал в двубой от 10-ия кръг на испанската Ла Лига. Срещата беше доста интригуваща, като Раул Гарсия откри за „баските“ в 14-ата, но Франсин Коклен изравни за „жълтата подводница“ в 32-ата минута. Икен Муниан даде нов аванс на домакините в 77-ата минута от дузпа, а в края на мача Билбао пропуснаха и втора дузпа, чрез Алекс Беренгер.

Домакините откриха резултата в 14-ата минута, когато Иняки Уилямс бе изведен отляво и пусна пас успоредно на голлинията, а Раул Гарсия отблизо засече във вратата за 1:0.

В 32-ата минута обаче Виляреал изравни. Арнаут Джанджума напредна по лявото крило и върна към границата на наказателното поле за Франсис Коклен, който стреля и след рикошет топката се озова във вратата за 1:1.

В 75-ата минута Атлетик получи дузпа в своя полза, а Икер Муниаин отбеляза от бялата точка, за да даде аванс от 2:1 на тима си.

Домакините можеха да стигнат и до трети гол, като получиха и втора дузпа в 81-ата минута, но този път ударът на Алекс Беренгер бе спасен от вратаря Херонимо Руи.

С този успех Атлетик събра 16 точки и излезе на 7-ата позиция в класирането. Виляреал остава 13-и с 11 точки. В следващия кръг „баските“ гостуват на Еспаньол, докато „жълтата подводница“ приема Кадис.