Отборът на Атлетик Билбао успя да се класира за финала на Купата на Краля в Испания, въпреки че загуби с 1:2 при гостуването си на Гранада. В първата среща от „баските“ се наложиха с минималното 1:0 и заради гола си на чужд терен отборът на Гаиска Гаритано стигнаха финала на турнира.

През първото полувреме домакините бяха по-активният отбор на терена, но не успяха да материализират превъзходството си.

Все пак сам три минути след началото на втората част те поведоха. Дарвин Мачис центрира отляво в наказателното поле, където оставен напълно непокрит Карлос Фернандес с глава насочи топката в долния ляв ъгъл на вратаря Унай Симон и откри резултата – 1:0.

Гранада успя дори да стигне и до второ попадение, с което излезе напред в общия резултат. Отново Мачис центрира в наказателното поле, този път от корнер, а там Херман Санчес надскочи Унай Нюнес и с глава заби топката във вратата на Симон за втори път – 2:0.

Точно, когато импулса бе на страната на домакините Билбао успя да стигне до така важния гол на чужд терен. След хубаво разиграване от страна на футболистите Гаритано в поливаната на Гранада Микел Весга изведе отляво на Юри Берчиче, който влезе в наказателното поле и стреля по диагонала под плонжа на стражът на домакините Руи Силва – 2:1.

До края на срещата Гранада не успя да стигне до ново попадение и така Билбао успя да достигне мача за трофея за Купата на Краля. На финала ще видим баско дерби, след като другият финалист е Реал Сосиедад, който отстрани сензацията тази година Мирандес

Двата баски клуба ще играят финал един срещу друг за първи път от 110 години насам.