Атлетик Билбао се поздрави с първи точки в Ла Лига за кампания 2020/2021 след труден, но сладък успех като гост на Ейбар с 2:1.

Баските удариха първи, след като в 40-ата минута Унай Лопес получи прецизен пас пред наказателното поле и отправи великолепен удар в долния ляв ъгъл, матирайки Дмитрович. ВАР провери положението заради съмнение за засада, но такава нямаше и първоначалното решение остана – 0:1.

Ейбар обаче реагира много скоро след началото на втората част. В 48-ата минута Гарсия Кике се извиси над всички след изпълнение на корнер и прати топката с глава в дясната част на вратата – 1:1.

20 минути по-късно след отлична отборна акция Иняки Уилямс бе намерен от Вийялибре и не сгреши, шутирайки в левия ъгъл на вратаря. След преразглеждане от ВАР обаче попадението бе отменено заради засада.

Все пак Атлетик стигна стигна до крайната победа в 87-ата минута, когато Унай Лопес отбеляза победния гол. Той овладя коженото кълбо в наказателното поле и стреля ниско в левия ъгъл за 1:2. И този път не мина без драма и проверка от системата за видеоповторение, което не намери обаче нарушение в атака и така гостите извоюваха първата си победа за новия сезон.