Истински голов спектакъл си спретнаха Атлетик Билбао и Селта Виго за старт на 13-ия кръг в испанската Ла Лига. Срещата завърши с драматична победа за „баските“ с 4:3, която дойде буквално в последния момент, след като домакините получиха право да изпълнят дузпа секунда преди изтичането на добавеното време, която беше реализирана от Алекс Беренгер.

Иначе, двубоят предложи много емоции, като Билбао изоставаше на два пъти резултата, а на почивката резултатът бе равен – 2:2. Селта пък отново демонстрира слабостта си от началото на сезона - да допуска късни голове. Галисийци загубиха ценни точки заради попадения след 80-ата минута в мачовете срещу Реал Мадрид, Майорка, Барселона, Лас Палмас, Жорина, а вече и Атлетик Билбао.

Гостите стартираха отлично срещата и поведоха чрез капитана си Яго Аспас в 25-ата минута, който изненада Унай Симон с удар извън наказателното поле и даде аванс на гостите. В 37-ата Ойхан Сансет беше точен за 1:1 отблизо, но само четири минути по-късно Джонатан Бамба наказа „баските“ след голямо разбъркване пред вратата на Симон и завърши с отличен удар от въздуха.

Домакините и този път реагираха бързо, като в петата минута на добавеното време Горка Гурусета изравни за 2:2, след като засече топката на първа греда, която дойде след пробив и центриране на Нико Уилямс отляво.

През вторите 45 минути темпото двата отбора също не разочароваха. Седем минути след почивката Гурусета направи добавка отблизо и Атлетик поведе за първи път в мача. Селта не се предаде, а неостаряващият Аспас правеше всичко по силите си, за да може отборът да си тръгне поне с точка от Билбао, като в 66-ата минута бившият испански национал подаде технично на Йорген Странд Ларсен и той не сгреши - 3:3.

Самият Аспас имаше отличен шанс да доближи Селта до победата, но в 72-ата минута пропусна дузпа.

Тимът на Рафаел Бенитес обаче не издържа и само секунда-две преди изтичането на даденото от съдията Хуан Луис Пулидо шестминутно продължение Оскар Мингеса докосна топката с ръка в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. Алекс Беренгер взе топката и не сбърка, като по този начин донесе голяма победа за домакините.

Успехът изкачи Атлетик Билбао на петата позиция с 24 точки, докато Селта остава в опасната зона, на 18-а позиция с едва седем точки. След паузата за национални отбори „баските“ гостуват на приятната изненада Жирона, а Селта, който вече няма победа в девет поредни шампионатни мача, гостува на Валенсия.