Атлетик Билбао стигна до победа с 3:2 над Виляреал като гост в един от най-интересните мачове от 12-ия кръг на испанското футболно първенство.

Баските поведоха с 3:0 в първия половин час на мача и водеха с този резултат до последните пет минути на редовното време, но трябваше да треперят в последните секунди, за да задържат трите точки. Още във втората минута гостите поведоха с гол на Иниго Руис де Галарета, а с попадения на братята Нико и Иняки Уилямс преднината на Атлетик набъбна на 3:0 в 30-ата минута.

През второто полувреме Виляреал хвърли всички сили в атака в опит да промени развоя на срещата и не остана никак далеч. В 86-ата минута Жерар Морено намали на 1:3 с удар от далечна дистанция, а 60 секунди по-късно Александър Сьорлот бе точен, засичайки с глава центриране от фланга.

В добавените пет минути на редовното време обаче "жълтата подводница" не успя да стигне до нов точен удар и победата остана за гостите. В класирането Атлетик Билбао заема пето място с 21 точки, докато Виляреал е на 13-о място с 12.