Барселона претърпя втора поредна загуба в Примера дивисион и по този начин позволи на своите преследвачи – Атлетико и Реал Мадрид да скъсят разликата, а интригата за шампионската титла да се завърже в пълна степен. Каталунците загубиха с минималното 0:1 при визитата си на Реал Сосиедад на стадион „Аноета“ в мача от 32-ия кръг на Ла Лига. Барселона продължава няма победа на „Аноета“ от 5 май 2007 година.

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике прецени да остави извън стартовия състав Жорди Алба, Андрес Иниеста и Иван Ракитич. Тримата обаче се появиха в игра през второто полувреме. Луис Суарес пропусна мача, тъй като бе наказан за натрупани картони.

Барселона влезе силно в срещата и можеше да поведе още в 3-та минута, но Мунир Ел Хадади направи сериозен пропуска пред вратата на Херонимо Руи.

Реал Сосиедад поведе в резултата в 5-та минута, когато Чаби Прието центрира от корнер в наказателното поле на Барселона, след което Микел Оярсабал засече топката с глава и я изпрати във вратата на Клаудио Браво.

Барселона пропусна отлична възможност да изравни резултата в 33-та минута, когато Неймар подаде към Арда Туран, който стреля от въздуха, а топката рикошира във футболист на Реал Сосиеад, а след това Херонимо Руи спаси.

Андрес Иниеста отправи много хубав далечен удар в 55-та минута, като насочи топката в горния десен ъгъл на вратата на Реал Сосиеад, но Херонимо Руи се разтегна максимално и изби топката в корнер.

Барселона пропусна невероятна възможност да изравни резултата в 73-та минута, когато Жерар Пике изведе Лионел Меси на чудесна ситуация, а аржентинецът стреля, но Херонимо Руи отново плонжира и успя да спаси.

Даниел Алвеш центрира в наказателното поле на Реал Сосиедад в 86-та минута, след което Лионел Меси стреля с глава, но Херонимо Руи спаси.

В добавеното време на срещата Руи се отличи с още едно много силно спасяване и по този начин не позволи на играчите на Барселона да му вкарат гол.

Барселона продължава е на първо място с 76 точки, шест кръга преди края на сезона, но вече е само с три преднина пред втория Атлетико Мадрид, който има 73 и с четири пред третия Реал Мадрид, който е със 72.

В следващия кръг Барселона посреща Валенсия, Атлетико Мадрид е домакин на Гранада, а Реал Мадрид гостува на Хетафе.