Отборите на Дертиво Алавес и Леванте не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 2:2 в мач от 35-ия кръг на испанската Ла Лига. Интересното е, че срещата продължи 100 минути, след като реферът Карлос дел Серо Гранде назначи 9-минутно добавено време и дори го превиши.

Резултатът бе открит в 30-ата минута, когато Пере Понс даде авнас на домакините от Алавес.

Още до края на първото полувреме обаче гостите успяха да обърнат резултата в своя полза благодарение на Хосе Моралес, който бе точен първо в 36-ата минута след чудесно воле, а след това и в 42-ата минута.

Алавес успя да се спаси от загубата през втората част, когато изравниха в 87-ата минута. Точен бе Хоселу, който се разписа с глава след подаване на Дейверсон. Стражът на гостите Дани Карденас успя да избие, но след като топката вече бе преминала с пълния си обем голлинията.

По този начин борещият се за оцеляването си в испанския елит Алавес събра 32 точки и заема 16-о място в класирането, като е на 2 точки над опасната зона. Леванте пък вече в пети пореден мач в Ла Лига няма победа, но поне прекъсна серията от 4 поредни поражения и се намира на 13-о място с 39 точки.