Отборите на Реал Сосиедад и Реал Бетис сътвориха истинско голово шоу, но не успяха да се победят и завършиха при резултат 2:2 в мач от 20-ия кръг на испанската Ла Лига. И четирите попадения паднаха през втората част, като домакините дръпнаха с два гола дело на Александър Исак в 48-ата и Микел Оярсабал в 57-ата минута. Серхио Каналес в 85-ата и 39-годишният Хоакин в добавеното време на срещата спасиха точката за севилци.

Първото полувреме не предложи много интересни ситуации и попадения логично липсваха. Не така седяха нещата през втората част.

Домакините поведоха само три минути след началото. Микел Оярсабал бе изведен отдясно в наказателното поле, след което комбинира с Александър Исак, който стреля, но топката бе изчистена от голлинията. Кълбото отново се озова в Оярсабал, който подаде а Джон Гуриди. Тойсъвсем леко чукна топката за Иска, а шведът нанесе изстрел, който не беше много силен, но мина между ръцете на вратаря Жоел Роблес за 1:0.

В 57-ата минута „баските“ удвоиха. Този път Исак проби отляво и подаде за Оярсабал, а капитанът на домакините копна топката над Роблес и тя влезе във вратата му – 2:0.

Драмата обаче настъпи в последните минути на двубоя.

Пет минути преди края на редовното време Хоакин центрира от десния фланг в наказателното поле, където Серхио Каналес се извиси и с глава намали – 2:1.

Във втората минута на добавеното време на срещата севилци стигнаха до изравняването. Кристиан Тейо проби добре отляво и пусна пас с външен фалц в наказателното поле, където около точката за дузпа вездесъщият ветеран Хоакин успя да засече, топката рикошира в играч на Сосиедад и заблуди вратаря Алекс Ремиро, след което влезе във вратата му за крайното 2:2.   

С това равенство Сосиедад събра актив от 31 точки и остават на шестата позиция, докато Бетис са 8-и с 27 пункта.