14 привърженици на Севиля са ранени след инцидента, който се случи на стадион „Ипуруа“ в мача срещу Ейбар (3:1) в седмия кръг на Ла Лига.

Евер Банега реализира дузпата, която бе отсъдена в полза на Севиля в 59-та минута, след което отиде да празнува пред трибуната, където са настанени феновете на отбора. Тяхната бурна радост доведе до срутването на огражденията на трибуната на стадион „Ипуруа“. След това съдията спря срещата за няколко минути.

Двама привърженици на Севиля бяха изнесени на носилка от стадиона.

В крайна сметка десетима привърженици бяха закарани в болницата в Мендаро, за да получат медицинска помощ, но нито един от тях не е сериозно ранен. Общо 14 са ранените фенове на Севиля, но всички са освободени, след като бяха прегледани и получиха лекарска помощ.

Играчите на Севиля не можаха да повярват на случилото се. Получи се малка лавина от 20-30 човека. Феновете на Севиля рухнаха на стадиона, докато се радваха. Медицинските екипи на двата отбора, както и членовете на санитарните служби веднага им оказаха помощ. Срещата бе спряна за 8 минути, а футболистите на Севиля дори помогнаха на някои от своите фенове.  

Третата поредна победа на Севиля остана на заден план след случилото се. Най-важното след мача е, че това, което можеше да се превърне в истинска трагедия се размина само като по-сериозен инцидент, без сериозно ранени и само със страх.