Атлетик Билбао и Виляреал завършиха 1:1 в мач от 24-ия кръг на Ла Лига. "Жълтата подводница" е на 6-о място в класирането, докато домакините са 10-и, но и с мач по-малко. За гостите равенството беше 13-о в Примера дивисион. 
 
 
И двата гола в Билбао паднаха пред първата част. Най-напред Жерар Морено не остави шансове на Унай Симон в 16-ата минута и с точен и плътен удар от границата на наказателното поле направи 0:1. 
 
Домакините изравниха в 44-ата минута чрез Алехандро Беренгер, който посрещна отбита топка и я прати без забавяне в мрежата за 1:1.
 
След почивката двата отбора започнаха предпазливо, но още в 48-ата минута Мануел Тригерос беше близо до втори гол за Виляреал. Той отправи силен шут от въздуха, но  Унай Симон спаси с отличен рефлекс.
 
После дойдоха силните минути на тима от Билбао, но и вратарят на "жълтата подводница" Серхио Асеньо показа класа. В 73-ата минута направи страхотно спасяване след удар с глава на Иняки Уилямс, а секунди по-късно не позволи и на Раул Гарсия да го преодолее.