Карлос Тевес, Емануел Адебайор и Хавиер Ернандес са три от топ целите на Реал Мадрид за зимния трансферен прозорец. Това стана ясно, след като наставникът на „белия балет” Жозе Моуриньо връчи трансферния списък на президента Флорентино Перес. Реал има остра нужда от нов нападател, след тежката травма, която извади от строя Гонсало Игуайн. Босът на „белите” е дал уверение, че една от целите на Моуриньо ще бъде привлечена на „Бернабеу” през зимата.

Топ цел за Моуриньо е нападателят на Манчестър Сити Емануел Адебайор, като най-вероятно португалецът желае да привлече 26-годишният футболист под наем до края на сезона с опия за закупуването му след 30 юни 2011.

Другият желан нападател от „кралете” е съотборникът на Адебайор в Сити – Карлос Тевес, който преди няколко дни подаде писмена молба за трансфер през януари. Аржентинецът обяви, че няма как да продължи да бъде част от състава на „гражданите” с отношението на някои от ръководителите. Мениджърът Роберто Манчини все още желае Тевес в редиците си. Интерес към аржентинеца има от шампиона на Англия Челси.

Най-изненадващото име в списъка на Моуриньо безспорно е това на 22-годишният Хавиер Ернандес. Надежда на Манчестър Юнайтед направи отличен старт на кариерата си на „Олд Трафорд” след трансфера си от Гуадалахара през лятото. Едва ли обаче сър Алекс Фъргюсън ще благоволи да се раздели със звездата си. Медиите в Англия съобщават, че Моуриньо е готов да предложи 25 млн. евро плюс Ласана Диара за услугите на Ернандес.