Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо изстреля пореден залп към големия съперник Барселона, като заяви, че техните почитатели не разбират нищо от футбол. Освен това португалският специалист, който преди дни грабна титлата в Испания с „белия балет“, допълни, че в момента няма амбиции да води сменя клуба си и първенството.

„Вече спечелих всички титли, които бяха важни за мен: тази в моята родина и трите най-големи в Европа. Не искам да се местя в друга страна, просто нито едно друго първенство не ме интересува“, каза Моуриньо. С титлата в Ла Лига наставникът на „кралския клуб“ стана едва четвъртият мениджър, който е триумфирал в шампионатите на 4 различни страни. Преди него това са постигнали само Джовани Трапатони, Ернст Хапел и Томислав Ивич.

„Моят тим изигра сезон, в който демонстрира един от най-добрия футбол в историята. Но все още има някакви будители, които вярват, че на света съществува само един-единствен стил. Тези хора познават футбола чрез Гугъл. Те поглъщат знание, но не знаят нищо“, допълни Моуриньо.

„Победата ни е още по-сладка, защото идва над тим като Барселона. Те са страхотен клуб и ще си останат такъв. Ние ще продължим да работим и следващата година отново ще се опитаме да да спечелим титлата“, завърши Специалния.