Най-добрият треньор на 2010 година – Жозе Моуриньо – пътува за церемонията по връчването на Златната топка заедно с двама свои играчи – Икер Касияс и Кристиано Роналдо, и с две легенди на Реал Мадрид, които сега ръководят клуба – Хорхе Валдано и Емилио Бутрагеньо.

Моуриньо показа сериозна привързаност към приза си, като не се отдели нито за минута от него през целия път на обратно от Цюрих към Мадрид.

ВИЖТЕ КАК РЕАЛ СЕ ЗАВРЪЩА В МАДРИД!

Жозе сподели, че е много щастлив от отличието, но добави: „Един треньор е нищо без своите играчи.” Той е категоричен и за друго, че в следващите години ще види своите възпитаници на подиума, да получават Златната топка.

„Икер трябваше да е сред номинираните трима тази година. Не разбирам концепцията на Златната топка,” добави от своя страна Кристиано Роналдо.

Жозе Моуриньо пък отбеляза: „Един ден, и Касияс ще триумфира със Златната топка. Кристиано Роналдо пък ще получи поне четири или пет Златни топки.”

„За моите играчи влизам в огъня, и искам да печеля титли с тези двамата,” продължи Моуриньо, сочейки към Касияс и Роналдо. „Това е най-важното.”

„Реал Мадрид си намери треньора, който търсеше отдавна,” изчетка своя наставник Икер Касияс. „Моуриньо има страна, която не показва на много хора. Той се интересува от всички и никога не забравя, че не само футболистите са важни в един клуб. Всички сме много доволни, че той е с нас, и се надяваме това да продължи дълго време.

Роналдо приключи четките: „Знаех си, че Моуриньо ще спечели, иначе нямаше да е честно. Той спечели три големи трофея през миналата година. Нямаше кой друг да спечели. Всеки ден уча по нещо ново от него. Сега се надявам с Реал Мадрид заедно да спечелим това, което той вече е печелил с Интер, Порто и Челси.”