Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо остана недоволен от съдийството на Мигегел Анхел Гамес по време на мача срещу Малага късно снощи. Срещата от испанското първенство завърши 1:1, а португалецът обвини реферът, че е подминал две очевидни дузпи в полза на „белия балет“.

В редовните 90 минути френският нападател на мадридчани Карим Бензема на два пъти поиска от Гамес да отсъди 11-метров наказателен удар, но претенциите на играча бяха подминати от съдията. Това предизвика негативната реакция на Моуриньо след края на двубоя.

„Няма да критикувам рефера, но той трябваше да ни даде две чисти дузпи“, заяви португалският специалист. „Но това е част от Ла Лига.“

„Нямам причина да бъда критичен към отбора си. Нормално е понякога да завършваме наравно, а понякога и да загубим. Щях да имам причини да бъда критичен, ако резултатът бе следствие от подценяване, но в случая не беше така. Имахме достатъчно възможности за отбелязване на гол“, сподели Моурниьо.

„Винаги взимам под внимание, че можем да победим, да направим равен или да паднем. Ние постоянно даваме най-доброто от себе си, но този път трябва да приемем равния резултата. Това е Ла Лига“, завърши бившият наставник на Интер, Челси и Порто.