Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо е изправен пред тежка дилема преди втората среща от осминафиналите на Шампионската лига срещу ЦСКА Москва, информират испанските медии. След като първата среща на руска земя завърши при резултат 1:1, сега Специалния трябва да избере на кого да заложи в атака – на Карим Бензема или на Гонсало Игуаин.

Жозе Моуриньо вече неведнъж заяви: „Трябва да съм луд да се откажа от двамата най-добри нападатели в света“. Според разпространената информация Жозе е изключително затруднен в избора си и дори се твърди, че може да заложи и двамата, за да си гарантира класиране на следващата фаза на турнира.

Моуриньо пред дилема: Бензема или Игуаин

източник: Reuters

Статистиката сочи, че и Бензема, и Игуаин се представят еднакво добре в мачовете от началото на сезона, двамата са изкарали приблизително еднакво време на терена и имат приблизително еднакъв брой голове.

В началото на настоящия сезон Моуриньо заяви, че Игуаин и Бензема са конкурентоспособни и добави, че няма голям отбор в света, който да разчита на само на един нападател. Той обясни, че в моментите, в които му са наложи да избира между двамата ще му бъде крайно трудно, но поясни, че няма да прави компромиси с никого.